28 Aralık 2010 Salı

Durmak yok...













80’lerin efsanevi grubu Duran Duran, Timbaland prodüksiyonu gösterişli “Red Carpet Massacre”nin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra yepyeni albümü “All You Need is Now”u yayınladı. Önceki albüm nefis şarkılar barındırmasına ve büyük ilgi görmesine rağmen elektronik alt yapıları ve endüstriyel disko oyunları nedeniyle “grubun sound’una çok uzak” bulunarak eleştirilmişti. Bu kez grup eleştirilere kulak tıkamayıp köklerine net bir biçimde dönmeyi tercih etmiş görünüyor.

Yeni Duran Duran albümünün prodüktör koltuğunda ünlü DJ ve prodüktör Mark Ranson var. Yapım günümüzün tüm teknolojik imkanlarını sonuna dek kullansa da 80’lerin tadını yoğun biçimde taşıması nedeniyle şimdiden hem grubun fanlarını hem eleştirmenleri memnun etmiş görünüyor. Albüme ismini veren açılış ve çıkış şarkısı “All You Need is Now” yapımın formülünü net biçimde ortaya koyuyor. En iyilerden “Being Followed”, grubun en popüler olduğu “The Reflex”li 1984 yılını, “Leave a Light On” ise 1993’te “Ordinary People” ile gelen grubun ikinci parlak dönemini yansıtıyor. Kelis ile söyledikleri “The Man Who Stole A Leopard” ve kapanıştaki muhteşem balad “Before the Rain”, grubun geçen zamana rağmen taş gibi ayakta durduğunu kanıtlıyor.

Sonuç olarak yepyeni Duran Duran albümü, zamanımızın birçok pop albümüne göre çok daha özenli, dolu, farkını ve köklerini içinde taşıyan bir albüm. İyi popu özleyen herkes için!

Albümün incelikleri: Being Followed, Leave a Light on, Before the Rain...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder