29 Şubat 2012 Çarşamba

Here is the News...



School of Seven Bells - Lafaye

Dream pop ve shoe-gaze sularında dolaşan School of Seven Bells, ismini Güney Amerika'daki efsanevi bir yankesicilik okulundan almış. Brooklyn'den çıkma grubun buraya eklediğim "Eyes Wide Shout" göndermeli yeni video'ları bu yıl çıkan ikinci albümleri "Ghostory"de yer alan Lafaye'ye ait. School of Seven Bells, son zamanların dikkat çekici pek az işinden birkaçına imza atıyor, ilgiye değer!





Gorillaz feat. Andre 3000 and James Murphy- DoYaThing

2010 tarihli "Plastic Beach" albümü ve Berlin ayağını benim de izleme şansını yakaladığım göz alıcı Plastic Beach turnesi, kanımca Gorillaz'ın en olgun ve gösterişli adımlarından biriydi. Ancak yeni gelen single "DoYaThing" Plastic Beach'in açtığı yolun vardığı nokta olmaktan uzak gibi görünüyor. Elbette bu yepyeni video, Gorillaz'ın şahane karakterlerine yeni bir derinlik kattığı için izlenmeye değer ama James Murphy ortaklığına rağmen kötü bir tekrar olmaktan öte hiçbir şey ifade etmeyen bu şarkıyı bir kez daha dinleyeceğimi sanmıyorum.





Bon Iver - Towers

Hakkını teslim edelim "Holocene" ile de gördük ki Bon Iver şarkıları nefes kesen doğa görüntüleri eşliğinde çok daha iyi gidiyor. Bu kez karşımıza çıkan Bon Iver videosunda ise büyüleyici güzellikteki bir doğa gerçeküstü bir hikayeye ev sahipliği yapıyor. Denizin ortasında yükselen ağaçtan yapılma dev kuleler, büyük bir yalnızlığın, bilgeliğin, yaş almanın ve ölümün sularında bize kısa sürede çok uzun bir hikaye anlatmayı başarıyor. Ernest Hemingway'in "The Old Man and The Sea" isimli eserine göndermeler de yapan video, haftanın en iyilerinden.





Arctic Monkeys - R U Mine?

İstenen etkiyi bir türlü yaratamayan ve 2011'in sıradan albümleri arasında çabuk unutulan "Suck it and See"de yer almayan "R U Mine" isimli bu yepyeni Arctic Monkeys şarkısı bakalım maymunlarla olan ilişkimizi tazelemeye yetecek mi? Şarkı hakkındaki son kararım: Sevdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder