14 Mart 2012 Çarşamba

Gölgeler ve gölgesizler...



The Shoes- Time to Dance

Aman aman! İşte yılın belki de en şaşırtıcı video'larından biri karşımızda. Fransız elektronik müzik duo'su The Shoes, şaşırtıcı derecede iyi kotarılmış ve iyi oynanmış Daniel Wolfe imzalı videoları "Time to Dance"le dijital ortamlarda bir fırtına gibi esmeye başladı bile. Fransızların yeni Daft Punk'ı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen The Shoes, Jake Gyllenhaal'ın gözü dönmüş bir seri katili canlandırdığı bu şiddet, dans ve uyuşturucu dolu video ile uzun süre kendinden söz ettireceğe benziyor.




Tindersticks- A Night So Still

Tindersticks'in bu yılın başında çıkardığı "The Something Rain" isimli yeni albüm, benim için yılın en büyük ve en etkileyici eserlerinden biri oldu. Eskimek yerine olgunlaşan, ustalık sergilemek yerine sadeleşen, varmak yerine arayışlarını sürdüren grup, bu albümle son 10 yılın en iyi Tindersticks eserlerinden birine imza attı. Ve şimdi albümün ikinci videosu "A Night So Still", "Medicine"ın ardından gölgelerin arasından sıyrıldı. Tindersticks'in karanlık, gölgeli ve esrik kayıt stüdyosunu resmeden bu video "Eğer şarkılar böyle bir atmosferde kaydediliyorsa bu karanlık ve melankoli kaçınılmaz" dedirtecek güçte açıklayıcı ve hayallerimizin karşılığı. Tadını çıkarınız.




Sharon Van Etten- Leonard

Brooklyn'li Sharon Van Etten, son albümü "Tramp"i The National, The Walkmen, Wye Oak ve Beirut üyeleriyle kaydetti ve yılın ilk çeyreğinin en güzel işlerinden birine imza atmış oldu. Bu albümden çıkan ikinci video "Leonard"ı dinlerken melankoli, romantizm ve yalnızlık kokan bu büyülü sesin tüm kıvrımlarına dalıp çıkabilir, iyi müziğin gerçekte ne olduğuna ilişkin yeni bir fikre daha kapılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder