24 Eylül 2010 Cuma

Derinlik sarhoşluğu...











The Chemical Brothers- Further/ EMI

The Chemical Brothers, 7. stüdyo albümü “Further”la bizi öfkeli dalgaların arasından derinliğiyle baş döndüren sulara bırakıyor...

İki elektronik müzik dâhisi Tom Rowlands ve Ed Simmons’tan oluşan The Chemical Brothers, 90’lardan bu yana elektronik müziği yerin altından çıkarıp arenalara ve stadyumlara taşımakla kalmadı, rock dinleyicilerini bile etkileyen sıra dışı bir “sound” yarattı. Şimdi önümüzde duran 7. ve yepyeni stüdyo albümleri “Further”, grubun son birkaç albümünden daha farklı bir yapı sergiliyor. Bu kez önümüzde dünyaca ünlü konuk vokallerin ses verdiği “şarkı” temelli bir albüm durmuyor. Tam tersi “Further”, her parçası birbirine teyelli, teknolojik cambazlıkların iyice arttığı, gelişmiş stüdyo olanaklarının en hırçın biçimde önümüze serildiği, 90’ların en arsız kulüp günlerini yeniden yaşatan, farklı bir yapı kuruyor. Tüm limitleri zorluyor ve formülünde fazlasıyla başarılı oluyor.

Albümün açılışını patlamaya hazır bir bombayı elinize tutuşturan, bozuk sinyaller ve kirli frekanslarla beslenen “Snow” yapıyor. Hazmı zor bu gergin açılışı, 12 dakika süren gösterişli bir patlama “Escape Velocity” tamamlıyor ve derin sulara dalış başlıyor. Albümün tartışmasız en iyilerinden “Another World” dinleyiciyle “Further” arasındaki mesafeyi sıfırlayacak derecede sıcak bir etki yaratıyor. “Horsepower”ın tuhaf öfkesi albümün çıkış şarkısı “Swoon”a geldiğimizde bütünüyle dinmiş oluyor. The Chemical Brothers’ın bugüne dek yaptığı en iyi şarkılardan olan “Swoon”, “Another World”ün başlattığı sarhoşluğu kaldığı yerden sürdürüyor. Kapanışı yapan “Wonders of Deep”, vardığınız derinliğin tüm sırlarını ifşa ediyor. Ve küçük kabarcıklarla yüzeye çıkış hafiften başlıyor.

Özel baskısında her şarkı için yaratılmış filmlerin de bulunduğu muhteşem bir DVD ile gelen yepyeni The Chemical Brothers albümü, bizi 90’ların yüksek ritimli, bir yanıyla hep hüzünlü ve öfkeli klüp günlerine geri götürürken, bir şeyi yeniden hatırlatıyor: Derinlere dalmak güzeldir; tabi nefesiniz sizi su üstüne çıkarmaya yetecekse!


The Chemical Brothers - Swoon
Yükleyen EMI_Music. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaÅ�ayın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder