29 Eylül 2010 Çarşamba

Dişi kral!


















Kaki King- Junior/ EMI

Yaşayan en iyi 20 gitarist arasında gösterilen tek kadın Kaki King, yepyeni albümü “Junior” ile şarkı söyleme yeteneğini de fazlasıyla kanıtlıyor.

1979 doğumlu, muhalif bir kadın. Bıçkın ve romantik! İçe dönük ve derin! Kadınlığı, bir kadının başka bir kadına aşık olma ihtimalini, hayatı ve müziği başka bir yerden okuduğu belli! “Gay Sons of Lesbian Mothers”, “Happy As A Dead Pig In The Sun” gibi açık sözlü şarkı isimleri koyacak kadar cüretkâr ve cesur! Gerçek ismi: Katherine Elizabeth King. İsminin aristokrasisine muhalefet, aktivist ve açık sözlü bir Brooklyn şairi… Ya da gitarıyla dev bir orkestranın yapabileceklerini tek başına yapabilen, neredeyse bütün enstrümanları çalabilen, büyük bir müzik dehası! Kaki King, 5. albümü “Junior” ile önceki albümlerinde olduğu gibi bize sadece enstrümantal şarkılar sunmuyor. Artık melek gibi bir sese sahip olmanın gururuyla nefis şarkılar söylüyor.

“Junior”un açılışını yapan “The Betrayer”, Kaki King’in müzikal tavrını mükemmel yansıtıyor. Bu şarkıda “Bunu sana yaptım, çünkü kendimi korumak zorundaydım” diye haykıran Kaki King, bireylerdeki değişimlerin ne büyük ayrılıklara neden olduğunu sert bir tonda yüzümüze çarpıyor. Çıkış şarkısı “Falling Day” sokaklara ve düşüş günlerine adanmış bir güzelleme. Dingin ve lirik “The Hoopers of Hudspeth”, bizi tuhaf iklimiyle Brooklyn’in arka sokaklarına çekiyor. Ardından gelen enstrümantal “My Nerves That Commited Suicide”, tüm derinliği ve dramıyla bizi eski Kaki King günlerine götürüyor. “Communist Friends” tüm tatlılığıyla bizi hemen sarıyor. “Sunnyside”, belki de ozanın sesini en çıplak sunan şarkı olmanın güveni ve büyüsüyle albüme nefis bir kapanış yapıyor. Kaki King, öfkesi bir kabarıp bir sönen suların en sakin yerinde bizi dinlenmeye bırakıyor.

Zarif, kırılgan, derin, bambaşka bir kadın… Böyle farklı seslere, kendini farklılıklarıyla ifade eden cesur ruhlara ihtiyacımız var! Dişi Kral’a kulak verin.


Kaki King - Falling Day
Yükleyen edmann. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaÅ�ayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder