27 Eylül 2010 Pazartesi

İşte gerçek Afrodit!


















Kylie- Aphrodite/ EMI

Sesi kadife, yüzü su, aklı nehir… Kylie, müzik dehası Stuart Price’la hazırladığı 11. albümü “Aphrodite” ile müziğinin tüm kıvrımlarını cömertçe sergiliyor.

Avustralya’da “Neighbours” isimli bir dizide oynarken şöhrete kavuşup pop star’lığa terfi eden, Brian Eno’lu “Confide in me” ile bir kraliçeye dönüşen, INXS’in pek erken ölen solisti Michael Hutchence’la tutkulu bir aşk yaşayan, Nick Cave’le düet yapan, Olivier Martinez’i terk eden, geçirdiği kanserden sonra bomba gibi bir dönüş yapan ve 20 yılda 60 milyonun üzerinde albüm satan, 1.55’lik dev bir ikon! Sıra dışı bir sese sahip, gerçek bir diva! Kylie Minogue, üç yıl önce çıkan “X” den sonra, bu kez Madonna’nın “Confession on a Dance Floor” ve Scissor Sisters’ın yepyeni “Night Work” albümlerini de yaratan Zoot Woman elemanı Stuart Price’la mikserin başına oturuyor… Ve sıfır ballad’lı, ritmi hiç düşmeyen gösterişli bir “disko” albümüyle geri dönüyor.

Albümün açılışını, özellikle klibiyle büyük ses getiren çıkış şarkısı “All The Lovers” yapıyor. Albümün ikinci çıkış şarkısı “Get Outta My Way”, daha önce defalarca kez dinlemişiz hissi veren ortalama bir Kylie şarkısı olsa da, “All The Lovers”ın uzattığı bayrağı şık bir biçimde taşıyor. Zayıf bir etki yaratan “Putt Your Hands Up”ı albümün en iyi şarkısı “Closer” izliyor. Stuart Price ve yine Zoot Woman’dan Hatherley’in yazdığı, mucizevî inceliğe sahip “Closer”, bir Daft Punk şarkısını andıran orkestral yapısıyla “En iyi 5 Kylie şarkısı” içinde kendine hemen yer bulmaya aday görünüyor. Albüme ismini veren ve iyi bir şarkı olacakken sıradan nakaratıyla bundan feragat eden “Aphrodite”in ardından, muhteşem synthesizer’ları ve Stuart Price-Kylie ortak imzasıyla parlayan pek hüzünlü “Illusion” geliyor. Albümün iyilerinden “Cupid Boy” ve kemanları, vokali ve tadıyla bir Madonna şarkısı gibi tınlayan “Looking for an Angel”dan sonra kapanışı, Daft Punk stili disko oyunlarıyla “Can’t Beat the Feeling” yapıyor.

Kylie Minogue, 12 şarkılık bu çok gösterişli disko paletini cömertçe önümüze sererken, yeni ve benzersiz bir şey sunmuyor. Kalıcı ve farklı olma iddiası yok! Sadece iyi dans şarkılarıyla iyi vakit geçirmenizi istiyor ve Kylie’nin Stuart Price’ça küçük bir özetini sunuyor. Sahte Afrodit’lerle 30 yılını heba etmiş biz Türkler için, bu bile nefes kesici!


Kylie Minogue - Get Outta My Way
Yükleyen EMI_Music. - Öne çıkan müzik videolarını izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder